Diğer e-posta hesaplarınızı Outlook.com’a ekleme



Outlook.com, Gmail veya Yahoo Mail gibi birden çok e-posta hesabı mı kullanıyorsunuz? Birden çok e-posta sitesinde oturum açmak zorunda kalmak yerine, tek bir konumdan posta gönderip almaya ne dersiniz? Evet bunu yapabilirsiniz!

Bağlı hesap nedir?

Outlook.com, diğer en çok beş e-posta hesabına bağlanmanıza (Gmail veya Yahoo Mail gibi) ve bunları Outlook.com gelen kutunuzda görüntülemenize olanak tanır. Her hesap klasör bölmenizde bir klasör olarak listelendiğinden, Outlook.com’dan bile çıkmadan bunlar arasında geçiş yapabilirsiniz. Bağlı hesaplar, Outlook.com'da her oturum açtığınızda ve siz Outlook.com'u kullanırken her saatte bir eşitlenir.

E-posta hesaplarınızı Outlook.com'a bağlama

NOT : Outlook.com'a başka bir e-posta hesabı eklerseniz, lütfen Microsoft hesabınızın birincil diğer ad olarak kalmasını sağlayın. Daha fazla bilgi için bkz. Outlook.com'da e-posta diğer adı ekleme veya kaldırma.

  1. Outlook.com oturumunuzu açın.

  2. Gezinti çubuğunda Ayarlar düğmesi. > Seçenekler’i seçin.

    Ayarlar > Seçenekler’e tıklayın

  3. Sol bölmede Posta > Hesaplar > Bağlı hesaplar'ı seçin.

    Bağlı Hesaplar

    NOT : Tüm özellikler her bölgede kullanılamayabilir. Bağlı hesaplar seçeneğini görmüyorsanız bu özellik hesabınız için kullanılamayabilir.

  4. Gmail hesabı bağlıyorsanız Gmail’i seçin. Web’de Outlook (Office 365) hesabı gibi başka türde bir e-posta hesabı bağlamak için Diğer e-posta hesapları’nı seçin.

  5. E-posta hesabınızı bağlama sayfasında, Outlook.com’a bağlamak istediğiniz e-posta adresinin tamamını (loremipsum@contoso.com gibi) ve parolasını girin.

    NOT : Outlook.com'a bağlamak istediğiniz hesap için iki aşamalı doğrulamayı açtıysanız, o hesaba bir uygulama parolası oluşturmanız gerekir. Sağlayıcınızın hesap güvenlik sayfasına gidin ve uygulama parolasını oluşturun. Ardından, Outlook.com'a gidin ve E-posta hesabınızı bağlama sayfasına o parolayı girin.

  6. Tamam’ı seçin.

  7. Gelen Kutunuza dönmek için Seçenekler’i seçin. Bağlı hesabınız klasör listenize eklenir.

Varsayılan "Kimden" adresini ayarlama

Outlook.com’a eklediğiniz herhangi bir hesaptan e-posta gönderebilirsiniz.

  1. Ayarlar düğmesi. > Seçenekler > Posta > Hesaplar > Bağlı hesaplar’ı seçerek, bağlı hesaplar sayfasına dönün.

  2. Kimden adresini değiştir’i seçin.

  3. Kimden adresi’nde, açılan listeden bir adres seçin.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?