E-postayla gönderilmiş bir sunuyu veya ilişkili dosyayı açma

E-posta ile gönderilen bir sunu ya da ilişkilendirilmiş dosyayı açamıyorum

Şunlara Uygulanır: PowerPoint 2007
 

ÖNEMLİ : Aşağıdaki durumların her birinde, .pps eklerini doğrudan posta uygulamasından açamazsınız:

  • Microsoft Windows XP Service Pack (SP) 2 çalıştırıyor, Outlook Express kullanıyorsunuz.

  • Microsoft Windows Vista çalıştırıyor, Windows Mail kullanıyorsunuz.

Açık .pps eklerini Windows Vista'da çalışırken Windows Mail bakın Bu engelleyici sorunu çözmek için bir yol.

Dosya adı uzantısı .ppz olan bir sunuyu açma

E-posta ile .ppz uzantılı bir dosya aldınız ve Microsoft Office PowerPoint 2007 uygulamasını kullanarak bu dosyayı açamıyorsunuz.

Uzantısı .ppz olan dosya bir PowerPoint animasyon dosyası (başkalarıyla sunu değişiminden çok Web kullanımı için tasarlanmış bir veri akışı biçimi) olabilir, ancak büyük ihtimalle bu Paketle ve Gönder Sihirbazı tarafından oluşturulan "paketlenmiş" bir PowerPoint dosyasıdır. Paketle ve Gönder Sihirbazı Office PowerPoint 2007 uygulamasında yoktur ve desteklenmez.

Paketle ve Gönder Sihirbazı, PowerPoint 2002 ve önceki sürümlerde bağlantılı dosyalar ve katıştırılmış yazı tipleri dahil bir veya daha fazla sununun tek bir .ppz dosyasında paketlenmesine olanak sağlamıştır. Ayrıca Paketle ve Gönder Sihirbazı, alıcının .ppz dosyasını paketten çıkarmasına izin veren pngsetup.exe adında bir dosya oluşturmuştur. pngsetup.exe dosyası olmadan .ppz dosyasını açmak için WinZip gibi bir Windows dosya sıkıştırma aracı gerekir.

Office PowerPoint 2007 sununuzu CD’ye, ağa veya bilgisayarınızdaki yerel disk sürücüsüne kopyalamak için, bkz. Sunuyu CD’ye, ağa veya yerel disk sürücüsüne kopyalama.

Paketle ve Gönder Sihirbazı kullanılarak oluşturulan dosyalarla çalışmayı öğrenmek için bkz. Bilgi Bankası makalesi PowerPoint 2000 veya PowerPoint 2002'de Paketle ve Gönder özelliği nasıl kullanılır (İngilizce).

Sayfanın Başı

Dosya adı uzantısı .pps olan bir sunuyu açma

E-posta ile bir PowerPoint Gösterisi (.pps) dosyası aldınız ve bu dosyayı açamıyorsunuz. PowerPoint 2007 uygulaması .pps dosya biçimini desteklediğinden, PowerPoint 2007 veya tam özellikli sunuları bilgisayarınızda görüntülemenizi sağlayan ücretsiz Microsoft Office PowerPoint Viewer 2007 yüklemelisiniz.

Office PowerPoint Viewer 2007 uygulamasını yükleme hakkında bilgi için PowerPoint Viewer’ı yükleme ve çalıştırma konusuna bakın veya doğrudan Microsoft İndirme Merkezi’ne gidin ve uygulamayı indirin.

Sayfanın Başı

PowerPoint 2007 sunusunu PowerPoint'in önceki bir sürümünde açma

E-postayla aldığınız bir Office PowerPoint 2007 sunusunu açamıyorsunuz. Bilgisayarınızda Office PowerPoint 2007 yüklü değilse, buna karşılık PowerPoint’in önceki bir sürümü yüklüyse, iki işlemden birini yapabilirsiniz:

Geçici bir alternatif olarak, Office PowerPoint Viewer 2007 uygulamasını indirip PowerPoint 2007 dosyasını görüntüleyebilirsiniz. Office PowerPoint Viewer 2007 uygulamasını yükleme hakkında bilgi için PowerPoint Viewer’ı yükleme ve çalıştırma konusuna bakın veya doğrudan Microsoft İndirme Merkezi’ne gidin ve uygulamayı indirin.

Sayfanın Başı

Office PowerPoint 2007 sunusunu PowerPoint 97-2003 biçiminde kaydetme ve yeniden gönderme

Sunuyu gönderen kişiden dosyayı PowerPoint 97-2003 biçiminde kaydetmesini istediğinizde, çeşitli 2007 dosya biçimlerini ve bunlara karşılık gelen PowerPoint 97-2003 dosya biçimlerini gösteren aşağıdaki tabloyu kullanın:

Bu tür bir PowerPoint 2007 dosyasını açamazsanız

Gönderenden dosyayı şu biçimde kaydetmesini isteyin

PowerPoint Sunusu (.pptx)

PowerPoint 97-2003 Sunusu (.ppt)

XPS Belgesi Biçimi (.xps)

PowerPoint 97-2003 Sunusu (.ppt)

PowerPoint Şablonu (.potx)

PowerPoint 97-2003 Şablonu (.pot)

Office Teması (.thmx)

PowerPoint 97-2003 Şablonu (.pot)

PowerPoint Gösterisi (.ppsx)

PowerPoint 97-2003 Gösterisi (.pps)

İletiyi oluşturan bu dosya biçimlerini Office PowerPoint 2007’de nasıl kaydedeceğini bilmiyorsa, onu PowerPoint 2007 sunusunu PowerPoint'in önceki bir sürümünde açma başlıklı makaleye yönlendirin.

Sayfanın Başı

Önceki PowerPoint sürümlerinin güncelleştirmelerini ve dönüştürücülerini karşıdan yükleme ve kurma

İlk olarak, Word, Excel ve PowerPoint 2007 Dosya Biçimleri İçin Microsoft Office Uyumluluk Paketi'ni indirmelisiniz.

ÖNEMLİ : 2007 Microsoft Office sistemi, Office 2000, Office XP ve Office 2003 programlarının dönüştürücülerini destekler ve dönüştürücüler de Microsoft Windows 2000 ve üstünü destekler.

  • Office PowerPoint 2007 uygulamasından önceki bir PowerPoint sürümünün yüklü olduğu bilgisayarda aşağıdakilerden birini yapın:

    • Word, Excel ve PowerPoint 2007 Dosya Biçimleri İçin Microsoft Office Uyumluluk Paketi'ni indirip yükleyin.

      Güncelleştirmeleri ve dönüştürücüleri yükledikten sonra, açtığınız tüm Office PowerPoint 2007sunuları otomatik olarak dönüştürülür; böylece bunları düzenleyip kaydedebilirsiniz. Office PowerPoint 2007 uygulamasına özgü özellikler ve biçimlendirme düzenlenebilir olmayabilir. Düzenlenebilir olmayan özellikler ve biçimlendirme hakkında daha fazla bilgi için bkz. PowerPoint 2007 sunusunu PowerPoint’in önceki bir sürümünde açtığınızda değişen veya kaybolan özellikler.

    • Office PowerPoint 2007 sununuzu açın. Uyumluluk Paketi'ni henüz indirip yüklemediyseniz, bunu nasıl yapacağınızı gösteren yönergeler size sunulur.

      ÖNEMLİ : PowerPoint 97-2003; Office PowerPoint 2007 uygulamasında bulunan SmartArt grafiklerini ve görsel nesneleri tanımaz ve bunları resme dönüştürerek görünüşlerini korur. Bu resimlerin çizgi kalınlığı, dolgu rengi gibi belirli özelliklerini ve Office PowerPoint 2007 uygulamasına özgü diğer özellikleri düzenleyemez ve değiştiremezsiniz. Bununla birlikte, sunuyu PowerPoint 2007’de yeniden açtığınızda, SmartArt grafiklerini ve diğer görsel nesneleri düzenleme olanağına tekrar kavuşursunuz.

Sayfanın Başı

Ses dosyası çalma

E-postayla, ses dosyası içeren bir PowerPoint 2007 sunusu aldınız ve sunuyu çalıştırabildiğiniz halde, slaytta görünen ses dosyasını çalamıyorsunuz, çünkü ses dosyası sunuya (eklenmek yerine) bağlanmış.

Sunuyu gönderen kişiden aşağıdakileri yapmasını isteyin:

  1. Ses dosyasını, sunuyla aynı klasöre kopyalasın.

  2. Bağlantıları güncelleştirmek ve ilişkilendirilmiş dosyaları paketlemek için CD için Paketle özelliğini kullansın.

  3. Sunuyu size e-postayla yeniden göndersin.

Sesin eklenmiş mi yoksa bağlanmış mı olduğunu saptamak ve bağlantılı ses dosyasının konumunu belirlemek için aşağıdakileri yapın:

  1. Sese tıklayın ve sonra Ses Araçları’nın altındaki Seçenekler sekmesinin Ses Seçenekleri grubunda İletişim Kutusu Başlatıcısı Simge görüntüsü öğesine tıklayın.

  2. Bilgi’nin altında, Dosya’nın yanında Sunuda var ifadesini (sesin eklenmiş olduğu anlamına gelir) veya dosya yolunu (sesin bağlanmış olduğu anlamına gelir) görürsünüz.

Sayfanın Başı

Film dosyası oynatma

E-postayla, film dosyası içeren bir PowerPoint 2007 sunusu aldınız ve sunuyu çalıştırabildiğiniz halde, slaytta görünen film dosyasını oynatamıyorsunuz, çünkü film dosyası sunuya (eklenmek yerine) bağlanmış. Tasarımı gereği, film dosyaları her zaman bağlanır; bunlar hiçbir zaman sununun bir parçası olmaz.

Sunuyu gönderen kişiden aşağıdakileri yapmasını isteyin:

  1. Film dosyasını, sunuyla aynı klasöre kopyalasın.

  2. Bağlantıları güncelleştirmek ve ilişkilendirilmiş dosyaları paketlemek için CD için Paketle özelliğini kullansın.

    İPUCU :  Bağlantıları el ile güncelleştirmek için, film dosyasını sununun da bulunduğu klasöre kopyalasın, sonra filmi silsin ve yeniden eklesin.

  3. Sunuyu size e-postayla yeniden göndersin.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?