Geçiş hızını ve zamanlamasını ayarlama

Geçiş hızı ve zamanlaması

Şunlara Uygulanır: PowerPoint 2016 , PowerPoint 2013
 

Geçişler sununuzun akışını denetlemeniz için bir başka yol sağlar. Bir slaydın diğerine ne kadar hızlı ilerleyeceğini ve geçişin ne zaman başlayacağını belirlemek için geçişlerin hızını ve zamanlamasını ayarlayabilirsiniz.

Geçişin hızını ayarlama

Geçiş hızını ayarlamak için Süre'yi kullanın. Süre ne kadar kısa olursa slayt o kadar hızlı ilerler, sayı büyüdükçe efekt de daha yavaş gider.

Değiştirmek istediğiniz geçişi olan slaydı seçin. Geçişler sekmesinde, Zamanlama grubunda yer alan Süre kutusuna çalışmasını istediğiniz saniye sayısını yazın.

İPUCU :  Tüm slayt gösterisinin geçiş efektlerinin aynı hızda olmasını isterseniz, Tümüne Uygula'yı tıklatın.

Geçişin zamanlamasını ayarlama

Slaydı İlerlet, bir slaydın sıradaki slayda geçiş başlamadan önce ne kadar süreyle görünümde kalacağını belirterek geçiş zamanlamasını ayarlar. Zamanlama seçilmezse, slaytlar fare tıklatıldığında ilerler.

Zamanlamasını ayarlamak istediğiniz slaydı seçin. Geçişler sekmesinde, Zamanlama grubunda, Slaydı İlerlet altında aşağıdakilerden birini yapın:

  • Slaydı el ile ilerletmek için, Fare Tıklatıldığında onay kutusunu seçili bırakın.

Slaydın otomatik olarak ilerlemesi için, Sonra onay kutusunu seçin ve istediğiniz dakika veya saniye sayısını girin. Slayttaki son animasyon veya diğer efekt sona erdiğinde süreölçer başlar.

  • Otomatik ilerlemeyi el ile başlatmak için, Fare Tıklatıldığında ve Sonra onay kutularının her ikisini de seçin. Ardından,Sonra için, istediğiniz dakika veya saniye sayısını girin. Slayttaki tüm animasyonlar veya diğer efektler tamamlandıktan sonra, fareyi tıklattığınızda slayt ilerletme süreölçeri başlar.

    NOT :  Zamanlamaların Slayt Gösterisi görünümünde düzgün çalıştığından emin olmak için, Slayt Gösterisi sekmesinde, Kurulum grubunda,Zamanlamaları Kullan onay kutusunu işaretleyin.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?