Google+'da çevreleri kullanma


Google+'da çevreleri kullanma

Yayınlarınızı kimlerle paylaştığınızı denetlemek için çevreleri kullanabilirsiniz. Bir çevreye kullanıcılar ekleyin, sonra da yalnızca bu kullanıcıların görebileceği şekilde bu çevreyle bir Koleksiyon veya yayın paylaşın.

Sizi takip etmiyor olsa bir kullanıcıyı bir çevreye ekleyebilirsiniz. Böylece bu kullanıcı söz konusu çevreyle paylaştığınız yayınları görebilir, ancak yayınları kendi ana sayfa akışında göremeyebilir.

Bir çevreye kullanıcı eklediğinizde bu kullanıcı, onu çevrelerinizden birine eklediğinize ilişkin bir bildirim alabilir. Kullanıcı, kendisini eklemenizden önce çevreyle paylaştığınız yayınlar da dahil söz konusu çevreyle paylaştığınız her şeyi görebilir. Çevrelere eklediğiniz kullanıcılar sizinle Hangouts'u da kullanabilir.

Çevrelerinizde bulunan kullanıcıları profilinizde göstermeyi seçmek için ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Çevrelerinizde bulunan kullanıcıları, Gezinme menünüzdeki Kullanıcılar'ı seçerek görebilirsiniz.

Dilediğiniz zaman bir çevreye kullanıcı ekleyebilir veya çevreden kullanıcı kaldırabilirsiniz.

Çevre oluşturma

  1. Gezinme menüsünde Kullanıcılar'ı tıklayın veya dokunun.
  2. Takip ettikleriniz'i tıklayın veya dokunun.
  3. YENİ ÇEVRE'yi tıklayın veya dokunun.
  4. Çevrenize ad verin ve OLUŞTUR'u tıklayın veya dokunun.

Bir çevreye kullanıcı ekleme veya çevreden kullanıcı kaldırma

Bir kullanıcıyı takip ettiğinizde bu kullanıcı varsayılan olarak "Takip ettikleriniz" çevresine yerleştirilir.

"Takip ettikleriniz" çevrenize kullanıcı eklemek için, bir kullanıcıyı takip edin.

Kullanıcıyı farklı bir çevreye eklemek için:

  1. Başka bir çevreye taşımak istediğiniz kullanıcının profilini açın.
  2. Kullanıcının bulunduğu çevrenin adını ya da kullanıcının adının yanındaki onay işaretini tıklayın veya dokunun.
  3. Menüyü kullanarak kullanıcıyı farklı bir çevreye ekleyin.
  4. BİTTİ'yi tıklayın veya dokunun.

Bir çevreden kullanıcı kaldırmak için:

  1. Başka bir çevreye taşımak istediğiniz kullanıcının profilini açın.
  2. Kullanıcının bulunduğu çevrenin adını tıklayın veya dokunun.
  3. Görüntülenen menüde, kullanıcıyı çevreden kaldırmak üzere ilgili çevrenin işaretini kaldırın.
  4. BİTTİ'yi tıklayın veya dokunun.

Bir çevreyle paylaşımda bulunma

Bir yayını paylaşırken, belirli bir çevreyle paylaşabilirsiniz. Kullanıcılar, bir yayını kimlerle paylaştığınızı görebilir.

Belirli bir çevreye ait yayınları görmek için çevre akışlarını kullanabilirsiniz. Çevre akışlarını Ayarlar menüsündeetkinleştirebilirsiniz. Çevre akışlarını etkinleştirdiğinizde bu akışları Gezinme menünüzde görebilirsiniz.

Yeni bir çevre oluşturduğunuzda bu çevre otomatik olarak "Çevreleriniz"e eklenir. Yayınları çevrelerinizin hepsiyle paylaşmak istemiyorsanız hangileriyle paylaşacağınızı seçebilirsiniz.

"Çevreleriniz"le paylaşımda bulunduğunuzda çevrelerden birinin dahil edilip edilmeyeceğini seçmek için:

Bilgisayarlarda:

  1. Gezinme menüsünde Kullanıcılar'ı tıklayın.
  2. TAKİP ETTİKLERİNİZ'i tıklayın.
  3. Eklemek veya kaldırmak istediğiniz çevrenin yanındaki menü simgesini tıklayın.
  4. Çevre ayarları'nı tıklayın.
  5. ""Çevreleriniz" EKL'si ile paylaşımda bulunurken dahil et" seçeneğinin yanındaki anahtarı açık veya kapalı duruma getirin.

Android uygulamasında:

  1. Kullanıcılar menüsünü açın.
  2. TAKİP ETTİKLERİNİZ'e dokunun.
  3. "Çevreleriniz"e eklemek veya oradan kaldırmak istediğiniz çevreyi açın.
  4. Menü simgesine dokunun.
  5. Çevre ayarları'na dokunun.
  6. "Çevreleriniz" seçeneğinin yanındaki anahtarı açık veya kapalı hale getirin.

Not: Tüm özellikler, tüm platformlarda kullanılabilir değildir. Aradığınızı bulamıyorsanız lütfen farklı bir cihaz kullanmayı deneyin. 


Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?