Google+ profilinizi görme ve düzenleme

Google+ profilinizi görme ve düzenleme

Google+ profiliniz, Google+'da paylaştığınız yayınları, oluşturduğunuz veya takip ettiğiniz Koleksiyonları ve katıldığınız Toplulukları içerir.

Ayrıca, herkese açık bir kapak fotoğrafı, profil fotoğrafı ve kısa açıklama da ekleyebilirsiniz. Bir profil fotoğrafı eklemezseniz adınızın baş harflerini kullanarak sizin için bir profil resmi hazırlarız. 

Google+ profilinizi görmek için gezinme menüsünde Profil'e dokunun veya tıklayın.

Ayrıca, Google+ profilinizdeki HAKKINDA'ya dokunan veya tıklayan kullanıcılar sizinle ilgili bilgileri görebilir.

Bu bilgilerin bir kısmını Hakkımda bölümünde düzenleyebilirsiniz. Google+'da adınızı, kısa açıklamanızı, profil fotoğrafınızı veya kapak fotoğrafınızı değiştirdiğinizde bu değişiklik Hakkımda bilgilerinize de yansıtılır. 

Google+ profilinizi düzenleme

Google+ profilinizi düzenleyerek:

  • Google+ profilinizde hangi Toplulukların görüneceği konusunda değişiklik yapabilir
  • Takip ettiğiniz Koleksiyonların Google+ profilinizde gösterilip gösterilmeyeceğini seçebilir
  • Bir kısa açıklama ekleyebilir veya mevcut kısa açıklamayı değiştirebilir
  • Kapak ve profil fotoğraflarınızı değiştirebilirsiniz

Sahip olduğunuz Koleksiyonların, profilinizde onları paylaştığınız kullanıcılara otomatik olarak gösterileceğini belirtmek isteriz.  Örneğin, oluşturduğunuz herkese açık koleksiyonlar, profilinizi ziyaret eden herkese gösterilebilir.

Önemli: Yeni Google+'da profiller farklı görünür ve eski Google+ profilinizde başka bilgiler görünebilir. Eski Google+ profilinizi görmek ve düzenlemek için klasik Google+'ya geri dönebilirsiniz. Profiller, farklı platformlarda da değişik görünebilir. 

Google+ profilinizi bir bilgisayarda düzenlemek için:

  1. Gezinme menüsünü açıp Profil'i tıklayarak Google+ profilinizi açın.
  2. Profili düzenle'yi tıklayın.
  3. Değişikliklerinizi yapın ve KAYDET'i tıklayın.

Hakkımda bilgilerinizi Google+'dan düzenleme

Kullanıcılar Google+'yı kullanarak Hakkımda bilgilerinizi görebileceğinden, adınız ve takma adınız da dahil Google genelindeki Hakkımda bilgilerinizden bazılarını Google+'dan düzenleyebilirsiniz.

Önemli: Google+'dan Hakkımda bilgilerinizde değişiklik yaparsanız bu değişiklikler kullanıcıların Hakkımda bilgilerinizi görebileceği diğer Google ürünlerinde de görünür.

  1. Gezinme menüsünü açıp Profil'e dokunarak veya tıklayarak Google+ profilinizi açın.
  2. HAKKINDA'ya dokunarak veya tıklayarak bilgiler bölümüne gidin.
  3. Bir bölümde değişiklik yapmak için Düzenle'ye dokunun veya tıklayın.

İşletme, marka veya ekip gibi kişi olmayan bir varlık için Google+ sayfaları hazırlamak üzere +Sayfaları'nı kullanabilirsiniz. 
 +Sayfaları oluşturmak veya düzenlemek ya da yönetici eklemek ve kaldırmak için Google My Business Yardım Merkezi'ni ziyaret edebilirsiniz.

+Sayfalarınızı yönetmek için Google My Business'ı kullanabilirsiniz.

Önemli: Yeni Google+'da +Sayfası Profilleri farklı görünür ve eski +Sayfası Profilinizde başka bilgiler görünebilir. Eski +Sayfası profilinizi görmek ve düzenlemek için klasik Google+'ya geri dönebilirsiniz. +Sayfası Profilleri, farklı platformlarda da değişik görünebilir. 

Not: Tüm özellikler, tüm platformlarda kullanılabilir değildir. Aradığınızı bulamıyorsanız lütfen farklı bir cihaz kullanmayı deneyin. 

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?