Network ve Veri Güvenliği



Ağ (Network)


Ağ birbirine kablolarla bağlanmış sunucu, yazıcı, bilgisayar, modem gibi birçok haberleşme ekipmanının en ekonomik ve verimli yoldan kullanılmasıdır. Ağ insanların bireysel değil, ortak çalışmalarını sağlar.


Ağ, veri, yazılım ve ekipman paylaşımıdır. Küçük bir ağ iki bilgisayardan oluşabileceği gibi, büyük bir ağ binlerce bilgisayar, fax-modem, cd-rom sürücü, yazıcı ve bunun gibi ekipmanlardan oluşabilir.

Neden Ağ (Network) Gereksinimi Duyulur ?

Ağ zaman ve para kazancı sağlar. Basari için isletmenin sadece ofis içinde değil, tüm dünya ile haberleşmesi gerekir. Paylaşım söz konusu olduğundan donanım tüm personel tarafından kullanılabilir, her bir birey için ekstra yazıcı, modem, disk ünitesi gerekmez. Internet erişimi de bir ağ üzerinde paylaştırılabilir. 

Veri Güvenliği 


İşletmelerde yoğun emek ve know-how neticesinde ortaya çıkmış her türlü veri’nin gizliliği şüphesiz o işletme için hayati önem taşımaktadır. Çoğu zaman işletmenin faaliyetlerini sürdürebilmek bu veriler sayesinde olmaktadır. Bu veriler değişken olmakla beraber müşteri bilgileri, finansal bilgiler, ar-ge çalışmaları, operasyonel veriler gibi bir çok çeşit ve formatta ortaya çıkmış değerli bilgilerdir. Bu bilgilerin başka kişi yada şirketler tarafından ele geçirilmesi işletmenin rekabet güçlerini ve saygınlıklarını kaybetmelerine sebep verebilir. Bu bilgilerin sürekli olarak kontrol altında tutulması gerekliliği tartışılmaz bir gerçektir. 

NOVASIDE gerek Ar-Ge çalışmalarında edinmiş olduğu tecrübe ile gerekse gerçekleştirmiş olduğu Veri Güvenliği projeleri ile işletmeye özel değerli bilgilerin şifrelenmesi , korunması, hak ihlallerinin engellenmesi konularında proaktif hizmetler üretebilmektedir. 

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?

  • Web Tasarım Programları

    Web sitelerine ihtiyaç artıkça web tasarım programları da artış gösterdi. Program...
  • HTML5 Nedir?

    Hyper Text Markup Language kelimelerinin, Türkçe ifade ile "Zeng...
  • Javascript Nedir?

    Her an gelişen teknolojinin içindeki web sayfalarının, son dönemlerde güzel şekille...
  • Domain (Alan Adı) Nedir ?

    Alan adınızın uygun, kolay ve hatırlanabilir olması, ulaşılabilirlik açısından oldukça...
  • CSS Nedir?

    CSS bir kısaltmadır. “Cascading Style Sheets” kelimesinin baş harflerinden oluşur. Dilim...