SATIR ARALIĞI AYARLAMA

Bütün bir belgedeki metinin satırları veya paragraflar arasındaki aralığı değiştirmenin en hızlı yolu, aynı anda bunların her ikisini de değiştiren Tasarımsekmesindeki Paragraf Aralığı düğmesini kullanmaktır.

  1. Tasarım > Paragraf Aralığı'nı tıklatın.

    Paragraf Aralığı seçenekleri Tasarım sekmesinde görüntülenir.

  2. Yerleşik altındaki aralık seçeneklerinin her biri üzerinde imleci hareket ettirerek satır aralığının nasıl değiştiğine dikkat edin.

  3. İstediğiniz seçeneğe tıklayın. Belgenizde tek boşluk istiyorsanız, Paragraf Boşluğu Yok'u seçin.

Bu işlem kullanmakta olduğunuz stilin ayarlarını geçersiz kılar. Daha sonra özgün ayarlara dönmek isterseniz, Tasarım >Paragraf Aralığı'na tıklayın ve Stil Kümesi'nin altındaki seçeneği belirleyin. Bu seçenek yukarıda gösterildiği Varsayılan olabilir ya da o sırada kullanmakta olduğunuz stilin adını gösterir.

Belgenin bir bölümünde satır aralığını değiştirme

Belgenin yalnızca bir bölümü için satır aralığını değiştirmek için:

  1. Değiştirmek istediğiniz paragrafları seçin.

  2. Giriş sekmesinde Satır ve Paragraf Aralığı düğmesine tıklayın.

    Satır ve Paragraf Aralığı seçenekleri Giriş sekmesinde görüntülenir.

  3. İstediğiniz satır aralığı sayısını seçin ya da menünün en altındaki Satır Aralığı Seçenekleri’ne tıklayın ve Aralık başlığı altındaki Paragraf iletişim kutusunda istediğiniz seçenekleri belirleyin. Bu ayarlar hakkında daha fazla bilgi edinmek içinGirinti ve aralıkları ayarlama bölümüne bakın.

    Aralık seçenekleri Paragraf iletişim kutusunda vurgulanır.

    Seçilen paragraflardan önceki veya sonraki aralığı değiştirmek isterseniz, Önce veya Sonra’nın yanındaki oka tıklayın ve istediğiniz aralık miktarını girin.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?