Seo Nedir, Neden Gereklidir?



Seo online popülerliği adına yapılan işlemlerin, ziyaretçi ve arama motoru dostu bir site oluşturmak için optimizasyonların iyileştirilmesi işlemleri bütünüdür. İngilizce olarak Search Engine Optimization olarak adlandırılan kelime Türkçe anlamı ile arama motoru optimizasyonu olarak da bilinmektedir.

Günümüzde internet sitelerinin artışı, internet üzerinden yapılan satış ve pazarlama alanındaki rekabetin yükselişi ile üst sıralara gelmek için ihtiyaç duyulan bir çalışma olarak seo doğmuştur.

Seo Neden Gereklidir;

 
Anahtar kelimelerinizde üst sıralarda yer almak
 Ziyaretçi sayısını arttırmak
 Siteniz üzerinden sağlanan geri dönüşleri yükseltmek

 Sitenizin maddi ve manevi değerlerini korumak
 Marka bilinirliğini yükseltmek
http://online.3goz.com/media/mustafa-bugra-mercanli/playstation circle.png Hedef kitleniz ile siteniz arasındaki güveni korumak
http://online.3goz.com/media/mustafa-bugra-mercanli/playstation circle.png Reklam performansınızı yükseltmek


Seo bir reklam stratejisi olduğunu düşünürsek, açılan yeni bir mağaza nasıl ki reklama ihtiyaç duyuyor ise internet siteleri de seo çalışmasına ihtiyaç duymaktadır.

Yeni faaliyete geçirdiğiniz internet sitesinin sahip olacağı ziyaretçi sayısı genellikle sizin haber verdiğiniz yakın çevreniz veya paylaştığınız sosyal medya platformlarından oluşmaktadır. Eğer içeriğiniz su sporları ile ilgili ise ve sizde hedef kitle olarak su sporları ile ilgilenen kişiler tarafından ziyaret edilmek istiyorsanız başlangıçta mümkün değildir.

Arama motorlarının yeni sitelere bakış açıları şu şekilde gelişmektedir. Botlar tarafından belirli periyotlarda siteniz incelenerek hangi süre zarfında nasıl bir gelişim ve popülarite sağlamışsınız, ziyaretçileriniz sayfalarınızda ne kadar süre kalmışlar, ziyaretçilerinizin site ile olan etkileşimi, gerçekleştirilen satın alma ve sipariş işlemleri sıralamanızı anahtar kelimeler üzerinde belirleyen 200 faktörden sadece birkaçıdır.

Seo sadece şu siteler için gereklidir diye bir sınıflandırma yapılması yanlıştır. İnternet üzerinde faaliyet gösteren ve gelişmek isteyen tüm siteler için arama motoru optimizasyonu gereklidir.

 

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?

  • Web Tasarım Programları

    Web sitelerine ihtiyaç artıkça web tasarım programları da artış gösterdi. Program...
  • HTML5 Nedir?

    Hyper Text Markup Language kelimelerinin, Türkçe ifade ile "Zeng...
  • Javascript Nedir?

    Her an gelişen teknolojinin içindeki web sayfalarının, son dönemlerde güzel şekille...
  • Domain (Alan Adı) Nedir ?

    Alan adınızın uygun, kolay ve hatırlanabilir olması, ulaşılabilirlik açısından oldukça...
  • CSS Nedir?

    CSS bir kısaltmadır. “Cascading Style Sheets” kelimesinin baş harflerinden oluşur. Dilim...