Sosyal medya nedir?




En genel anlatımla yeni nesil web teknolojilerinin  getirdiği kullanıcı kolaylığı ve iletişim hızıyla yakalanan eş zamanlı bilgi paylaşımının takip edildiği  digital platformdur.

Bir çok insanın mobil ve online olduğu digital çağ da  paylaşım ve iletişim sınırı olmadan özgür ve özgün tartışma zemini yaratan Sosyal Medya, kişi ve birey iletişiminin yanında marka ve kurum konumlandırması açısında da son derece önemlidir. Sağladığı etkileşim açısından, eğitim , araştırma ve bilgi sağlama anlamında da kapılarını ardına kadar açmaktadır.

Transmedia dediğimiz dönüşüm,  “çağımız teknolojisi ile hayatımıza giren digital mecranın, diğer geleneksel mecraların yerini alması” tahmin edilenden daha hızlı olacağa benziyor. Bu dönüşüme ayak uydurabilen kurum/markalar yakaladıkları ivme ile önümüzdeki 10 senenin yatırımını sağlamış olacaklar. Ta ki bu dönüşüm yerini yeni iletişim platformlarına bırakana  kadar.

Sosyal Medya içeriklerden oluşur, her bilgi bir içerik, her içerik bir  kaynaktır…

Sosyal medyanın önemi



Erişimi kolay, kullanımı basit ve maliyeti bedavaya yakın olan sosyal medya araçları ile kullanıcıların birbirleri ile zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın her konuda bilgi, düşünce ve fikir alışverişinde bulunabilmeleri ve her geçen gün artan kullanıcı sayısı sosyal medyanın gücünü ve önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?

  • Web Tasarım Programları

    Web sitelerine ihtiyaç artıkça web tasarım programları da artış gösterdi. Program...
  • HTML5 Nedir?

    Hyper Text Markup Language kelimelerinin, Türkçe ifade ile "Zeng...
  • Javascript Nedir?

    Her an gelişen teknolojinin içindeki web sayfalarının, son dönemlerde güzel şekille...
  • Domain (Alan Adı) Nedir ?

    Alan adınızın uygun, kolay ve hatırlanabilir olması, ulaşılabilirlik açısından oldukça...
  • CSS Nedir?

    CSS bir kısaltmadır. “Cascading Style Sheets” kelimesinin baş harflerinden oluşur. Dilim...