Topluluk oluşturma ve düzenleme


Topluluk oluşturma ve düzenleme

Google+'da ilgi alanlarınıza göre kendi Topluluklarınızı oluşturabilirsiniz. Belirlediğiniz izinlere bağlı olarak, diğer kullanıcılar bu Topluluğa katılabilir ve Toplulukla yayın paylaşabilir.

Bir Topluluk oluşturduğunuzda Topluluğun sahibi sizsinizdir ve Toplulukta moderatörlük yapabilirsiniz.

Bir Topluluk oluşturma

Bilgisayarda veya Android uygulamasında:

  1. Gezinme menüsünde Topluluklar seçeneğini tıklayın veya bu seçeneğe dokunun.
  2. Sizinkiler seçeneğini tıklayın veya bu seçeneğe dokunun.
  3. Topluluk oluştur seçeneğini tıklayın veya bu seçeneğe dokunun.
  4. Topluluğunuz için bir ad seçip görünürlük ayarlarını yapın, ardından da Bitti seçeneğini tıklayın veya bu seçeneğe dokunun.

Topluluğunuzu düzenleme

Bir Topluluk oluşturduktan sonra Topluluğun kapak fotoğrafını ve adını değiştirebilir, kullanıcıların katılmak için istekte bulunmasının gerekip gerekmediğini belirtebilirsiniz. Ayrıca, kategoriler, bağlantılar, açıklama ve konum da ekleyebilirsiniz.

Bilgisayarda veya Android uygulamasında:

  1. Düzenlemek istediğiniz Topluluğu açın.
  2. Menü simgesine dokunun veya tıklayın.
  3. Topluluğu Düzenle seçeneğini tıklayın veya bu seçeneğe dokunun.
  4. Değişikliklerinizi yapın ve BİTTİ seçeneğini tıklayın veya bu seçeneğe dokunun.

iOS uygulamasında:

  1. Düzenlemek istediğiniz Topluluğu açın.
  2. Menü simgesine dokunun.
  3. Web'de görüntüle'ye dokunun.
  4. Yukarıdaki adımları uygulayın.

Topluluğunuzu silme

Android uygulamasını kullanarak Topluluğunuzu silmek için:

  1. Silmek istediğiniz Topluluğu açın.
  2. Menü simgesine dokunun veya tıklayın.
  3. Topluluğu Sil seçeneğini tıklayın veya bu seçeneğe dokunun.

Topluluğunuzda bir yayını sabitleme

Yayının, Topluluk sayfasının üst tarafında görünmesini sağlamak için Topluluğunuzda bir yayını sabitleyebilirsiniz.

  1. Toplulukta sabitlemek istediğiniz yayını açın.
  2. Menü simgesine dokunun veya tıklayın.
  3. Yayını sabitle veya Topluluğa Sabitle seçeneğini tıklayın veya bu seçeneğe dokunun.

Bir Topluluk oluştururken gizlilik ayarlarını yapabilirsiniz. Ancak, Topluluğunuzu oluşturduktan sonra bu ayarları değiştiremezsiniz. 

Herkese açık Topluluklar herkese açıktır. Arama sonuçlarında görünürler. Bu Toplulukları herkes görebilir ve bunlara herkes katılabilir (veya katılma isteğinde bulunabilir). Herkese açık bir Topluluğun yayınlarını ve üyelerini herkes görebilir. 

Gizli Topluluklar diğer üyelerle yayın paylaşmanıza olanak tanır. Gizli bir Topluluğun yayınlarını ve üyelerini yalnızca üyeler görebilir ve davet edilen kullanıcılar üye listesini görebilir. Ayarlarına bağlı olarak Topluluklar arama sonuçlarında görünebilir.

Bir Topluluğu gizli yaparsanız kullanıcılar Google+'da Topluluk aradığında bu Topluluğun arama sonuçlarında görünüp görünmeyeceğini seçebilirsiniz. Bir Topluluğu gizli ancak aranabilir yaparsanız kullanıcılar Topluluğunuza katılma isteğinde bulunabilir. Gizli bir Toplulukta bulunmayan kullanıcılar ilgili Topluluğun adını ve resmini görebilir. 

Aranabilir olmayan ve kullanıcıların katılma isteğinde bulunamayacağı gizli Topluluklara yönelik not:  Bir kullanıcı Topluluğunuzun bağlantısına sahipse Topluluğunuzun adını ve fotoğrafını görebilir. Topluluğunuza bağlanan diğer sayfalar ve içerik (web siteleri, bloglar ve Google ürünleri) Google'daki ve diğer arama motorlarındaki arama sonuçlarında görünmeye devam eder.

Topluluk oluşturmak ve yönetmek için Google+ for Work'ü kullanıyorsanız gizlilik ayarları burada belirtilenlerden farklı olabilir.

Not: Tüm özellikler, tüm platformlarda kullanılabilir değildir. Aradığınızı bulamıyorsanız lütfen farklı bir cihaz kullanmayı deneyin.


Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?