ÜST BİLGİ VE ALT BİLGİ EKLEMEK

Üst bilgilerinize veya alt bilgilerinize sayfa numaralarından çok daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Ama başlangıç olarak, basit bir üst bilgi veya alt bilginin nasıl oluşturulduğunu ve özelleştirildiğini görelim.

  1. Ekle'yi tıklatın ve sonra Üst bilgi veya Alt bilgi'yi tıklatın.

    Üst bilgi ve alt bilgi grubu

  2. Onlarca yerleşik düzen görüntülenir. Aralarında ilerleyin ve istediğinize tıklayın.

    Üstbilgi ve altbilgi alanı belgenizde Üstbilgi ve Altbilgi Araçları ile birlikte açılır. Üstbilgi ve Altbilgi Araçları’nı kapatmadan belgenizin gövdesini düzenleyemezsiniz.

  3. Üst bilgi veya alt bilgiye istediğiniz metni yazın. Çoğu üst bilgiler ve alt bilgiler, doğrudan üzerine yazabileceğiniz yer tutucu metin (örneğin, "Belge başlığı") içerir.

    İPUCU : Üst bilgi veya alt bilginize, tarih ve saat, resim ve yazarın adı veya diğer belge bilgileri gibi daha fazla bilgi eklemek için Üstbilgi ve Altbilgi Araçları arasından seçim yapın. Ayrıca tek ve çift sayfalarda farklı üst bilgiler için seçenekler de belirleyebilir ve üst bilgi veya alt bilginin ilk sayfada görünmesini istemediğinizi belirtebilirsiniz.

  4. İşiniz bittiğinde Üst bilgi ve Alt bilgiyi Kapat'a tıklayın.

    Üst bilgi ve Alt bilgiyi Kapat düğmesi

    İPUCU : Üstbilgi ve Altbilgi Araçları’nı her açmak istediğinizde, üst bilgi veya alt bilgi alanının içine çift tıklayın.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?