WORD DE TABLO OLUŞTURMA

Güncelliği kolayca korunabilecek bir içindekiler tablosu oluşturması için, içindekiler tablosuna eklenmesini istediğiniz metinlere başlık stilleri uygulayın. Bundan sonra, Word söz konusu başlıklardan bunu otomatik olarak oluşturur.

Başlık stillleri uygulama

İçindekiler tablosuna eklenmesini istediğiniz metinleri seçin ve Giriş sekmesinde Başlık 1 gibi bir başlık stiline tıklayın.

Giriş sekmesinde Üst Bilgi 1 vurgulanır.

İçindekiler tablosunda gösterilmesini istediğiniz tüm metinler için bu işlemi yapın.

İçindekiler tablosu oluşturma

Word, belgenizdeki başlıkları kullanarak, başlık metnini, sırasını veya düzeyini değiştirdiğinizde güncelleştirilebilecek, otomatik bir içindekiler tablosu oluşturur.

  1. İçindekiler tablosunu eklemek istediğiniz yerin yakınını (çoğunlukla belgenin başı) tıklatın.

  2. Başvurular > İçindekiler Tablosu'na tıklayın ve sonra da listeden Otomatik İçindekiler Tablosu stilini seçin.

    NOT : El İle İçindekiler Tablosu stilini kullanırsanız, Word içindekiler tablosunu oluştururken başlıklarınızı kullanmaz ve tabloyu otomatik olarak güncelleştiremez. Bunun yerine, Word geçici bir içindekiler tablosu oluşturmak için yer tutucu metinler kullanır ve içindekiler tablosundaki her girdiyi kendiniz yazmanız gerekir.

    Başvurular sekmesinde İçindekiler Tablosu seçenekleri görüntülenir

İçindekiler tablosunu biçimlendirmek veya özelleştirmek isterseniz, bunu yapabilirsiniz. Örneğin, yazı tipini, başlık düzeylerinin sayısını ve girdilerle sayfa numaraları arasında noktalı çizgilerin gösterilip gösterilmeyeceğini değiştirebilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?