Filmim oynatılmıyor

Filmim oynatılmıyor

Şunlara Uygulanır: PowerPoint 2007
 

Film dosyanızın oynatılamamasının birçok nedeni olabilir. Aşağıdaki öğeleri denetlemelisiniz. Bunları denemeden önce, film dosyanızın PowerPoint uyumlu dosya biçimleri listesinde yer aldığını doğrulamak isteyebilirsiniz.

  • Sununuzu e-postayla gönderdiniz ve alıcınız filmlerin oynatılmadığını söylüyor.    Film dosyaları her zaman bağlantılı olur ve bunlar sununuzun bir parçası değildir. Film dosyalarını sunuyla aynı klasöre kopyalayın. Sonra da bağlantıları güncelleştirmek ve ilişkilendirilmiş dosyaları paketlemek için CD için Paketle özelliğini kullanın. İsterseniz bağlantıları kendiniz el ile de güncelleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, film dosyasını sununun da bulunduğu klasöre kopyalayın ve ardından filmleri silin ve yeniden ekleyin.

  • Sununuzu paylaştınız veya ağ dosya sunucusuna kopyaladınız ve artık filmler oynatılmıyor.    Film dosyaları her zaman bağlantılı olur ve bunlar sununuzun bir parçası değildir. Film dosyalarını sunuyla aynı klasöre veya ağ dosya sunucusuna taşıyın veya kopyalayın. Sonra da bağlantıları güncelleştirmek ve ilişkilendirilmiş dosyaları paketlemek için CD için Paketle özelliğini kullanın. İsterseniz bağlantıları kendiniz el ile de güncelleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, film dosyasını sununun da bulunduğu klasöre kopyalayın ve ardından filmleri silin ve yeniden ekleyin.

  • Sununuzu CD'ye kopyalanan ve film farklı bir bilgisayara şimdi çalmıyor.     Film dosyaları sunuyu aynı klasöre kopyalama. Film dosyalara bağlantıları güncelleştirmek ve sunuyu yeniden CD'ye kopyaladıktan sonra CD için Paketle özelliğini kullanın .

  • Film dosyalarınızı yeni bir konuma taşıdınız ve şimdi sununuzu çalıştırdığınızda film oynatılmıyor.     Film dosyaları her zaman bağlantılı olur ve bunlar sununuzun bir parçası değildir. Film dosyalarını sunuyla aynı klasöre kopyalayın. Sonra da bağlantıları güncelleştirmek ve ilişkilendirilmiş dosyaları paketlemek için CD için Paketle özelliğini kullanın. İsterseniz bağlantıları kendiniz el ile de güncelleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, film dosyasını sununun da bulunduğu klasöre kopyalayın ve ardından filmleri silin ve yeniden ekleyin.

  • Film dosyanızı bulamıyor ve çalıştıramıyorsunuz.     Bağlı film dosyasının yol adı 128 karakterden daha uzun olduğunda, Microsoft Office PowerPoint 2007 dosyayı bulamaz ve oynatamaz. Film dosyasını, sununuzla aynı klasöre taşıyın veya kopyalayın ve sonra bağlantıyı (dosya yolu bilgisini) güncelleştirmek için filmi silin ve yeniden ekleyin.

  • Birden çok film veya ses eklediniz, ancak yalnızca en üstteki film ya da ses çalışıyor.    Film simgelerini veya ses simgelerini birbirinin üstünden çekin ve sonra çalıştırmayı deneyin.

  • Film dosyası biçimi, Office PowerPoint 2007 tarafından desteklenmiyor.     Filmi Office PowerPoint 2007 uygulamasının dışında Microsoft Windows'un bir parçası olan Microsoft Windows Media Player'ı kullanarak oynatmayı deneyin. Windows Media Player'ı çalıştırın ve sonra film dosyanızı Windows Media Player'da açmak ve oynatmak için Dosya menüsünü kullanın (Dosya menüsünü görebilmek için pencerenin ekranı kaplaması gerekebilir.) Film oynatılmazsa, Windows Media Player ayrıntılı hata iletileri verir ve sorunu gidermenize yardımcı olabilecek bir Yardım bağlantısı görüntüler.

    Film, Windows Media Player'da çalışıyorsa aşağıdakini yaparak filmi sununuza medya klibi olarak ekleyebilirsiniz:

    1. Ekle sekmesinin Metin grubunda Nesne'ye tıklayın.

      Ekle sekmesi görüntüsü

    2. Nesne türü listesinde Dosyadan oluştur seçeneğini tıklatın ve sonra film dosyasının adını girin veya Gözat seçeneğini tıklatın.

      NOT : Windows Media Player'ı kullanarak Office PowerPoint 2007 uygulamasında oynattığınız filmlerin, animasyon ayarları ve atanmış özel zamanlamaları olamaz. Bunun yerine film, Windows Media Player'ın düğmelerini tıklatılarak oynatılır.

      Office PowerPoint 2007 uygulamasının film dosyanızı Office PowerPoint 2007 veya Windows Media Player'da oynatmadığı durumda köprü oluşturmayı veya slaydınızdaki eylem düğmesi kullanmayı ve film dosyasını oynatabilecek bir programa bağlanmayı deneyin.

  • Listede film dosyanızın PowerPoint ile uyumlu olduğu belirtilmiş, fakat filminiz hala doğru oynatılmıyor.     (Bkz. PowerPoint ile uyumlu dosya biçimleri listesi.) Film dosyanız yukarıda uyumlu olarak listelenenlerle aynı uzantıya sahip olsa bile doğru codec bileşeni sürümü yüklenmemişse veya dosya kullandığınız Microsoft Windows sürümü tarafından tanınan bir biçimde kodlanmamışsa düzgün doğru oynatılmayabilir. Kodlama, verileri bir ve sıfırlardan oluşan bir diziye dönüştürme işlemidir. Doğru codec bileşenini yükleyin veya dosyayı yeniden kodlayın.

  • Filminiz belirlenmiş ya da alt yazılı.   Office PowerPoint 2007 yapamazsınız yürütme belirlenmiş veya film alt yazılı. Bu sorunu çözmek için filme Köprü oluşturmayı deneyin. 

  • Film beyaz bir dikdörtgen olarak oynatılıyor.    Bağlı film dosyasının yol adı 128 karakteri aşıyor ve Office PowerPoint 2007, filmi bulamıyor ve oynatamıyor. Film dosyasını, sununuzla aynı klasöre taşıyın veya kopyalayın ve sonra bağlantıyı (dosya yolu bilgisini) güncelleştirmek için filmi silin ve yeniden ekleyin.

  • Filminiz siyah bir dikdörtgen olarak çalışıyor.    Bu genellikle uyumsuz donanım ivmesine işaret eder. Denetim Masası'nda bulunan Donanım İvmesi ayarını azaltmayı deneyin.

    Çift monitör kullanıyorsanız (bazen birden çok monitör denir), her iki monitörün de ekran çözünürlüğünün Denetim Masası'nda aynı değer olarak ayarlandığından emin olun veya her iki monitörü de ekran çözünürlüğünü daha düşük bir değer olarak ayarlayın.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?