Her sayfanın en üstünde sütun üst bilgilerini içeren satırları yazdırma

Her bir sayfanın üstündeki sütun üstbilgileri içeren satırları yazdırma

Şunlara Uygulanır: Excel 2016 , Excel 2013
 

Çalışma sayfası birden fazla sayfayı kapladığında, satır ve sütun üstbilgilerini veya etiketleri (yazdırma başlıkları olarak da bilinir) her sayfada yazdırabilirsiniz. Örneğin, geniş, karmaşık çalışma sayfalarınız varsa, tüm sayfalarda sütun üstbilgilerinin ilk satırlarını tekrarlayabilirsiniz.

  1. Yazdırmak istediğiniz çalışma sayfalarını seçin.

  2. Sayfa Düzeni sekmesinin Sayfa Yapısı grubunda Başlıkları Yazdır'ı tıklatın.

    Sayfa Düzeni sekmesinde, Başlıkları Yazdır’ı tıklatın

NOT : Hücre düzenleme modunda çalışıyorsanız, aynı çalışma sayfasında grafik seçiliyse veya yüklü yazıcınız yoksa Başlıkları Yazdır komutu soluk görünür.

  1. Sayfa sekmesindeki Başlıkları yazdır altında aşağıdakilerden birini veya her ikisini de yapın:

    • Üstte yinelenecek satırlar kutusunda sütun etiketlerinin bulunduğu satırların başvurusunu yazın.

    • Solda yinelenecek sütunlar kutusunda satır etiketlerinin bulunduğu sütunların başvurusunu yazın.

      Örneğin, sütun etiketlerini her sayfanın üst tarafına yazdırmak isterseniz Üstte yinelenecek satırlar kutusuna $1:$1yazabilirsiniz.

      İPUCU : Üstte yinelenecek satırlar ve Solda yinelenecek sütunlar kutularının sağ ucundaki İletişimi Daralt düğmesini Site Posta Kutusu Uygulaması tıklatıp, çalışma sayfasında yinelenmesini istediğiniz başlık satırları ve sütunlarını seçebilirsiniz. Başlık satırlarını ve sütunlarını seçmeyi tamamladıktan sonra iletişim kutusuna dönmek için İletişim Kutusunu Daralt düğmesine Site Posta Kutusu Uygulaması bir kez daha basın.

      NOT : Seçili birden çok çalışma sayfanız varsa Sayfa Yapısı iletişim kutusunda Üstte yinelenecek satırlar ve Solda yinelenecek sütunlarkutuları kullanılamaz. Birden çok çalışma sayfasının seçimini kaldırmak için seçilmemiş herhangi bir çalışma sayfasını tıklatın. Görünürde seçilmemiş bir sayfa yoksa, seçili bir sayfanın sayfa sekmesini sağ tıklatıp Tablo Grubunu Çöz seçeneğini tıklatın.

Sonraki Adımlar

Çalışma sayfanızı, her sayfada sütun başlıkları veya etiketleri (yazdırma başlığı da denir) içerecek şekilde ayarlamayı tamamladıktan sonra, devam edebilir ve çalışma sayfanızı yazdırabilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?