PowerPoint Tasarımcısı nedir?

PowerPoint Tasarımcısı nedir?

Şunlara Uygulanır: PowerPoint 2016 , Android tabletler için PowerPoint , PowerPoint Mobile
 

NOTLAR : 

PowerPoint Tasarımcısı, slaytlarınızın daha güzel görünmesi için kullanabileceğiniz çeşitli fikirleri içeriğiniz aracılığıyla otomatik olarak oluşturmanızı sağlayan yeni bir hizmettir.

PowerPoint Tasarımcısı’nı kullanmak için

PowerPoint Tasarımcısı, çevrimiçi olduğunuzda ve PowerPoint sununuza resim eklediğinizde size otomatik olarak seçenek önerir.

  1. Resim eklemek istediğiniz slaydı seçin.

  2. Ekle > Resimler’e gidin ve eklemek istediğiniz resmi seçin.

  3. Tasarımcı’yı ilk kez kullandığınızda, sizin için tasarım fikirleri edinmek üzere izninizi isteyen bir ileti görüntülenir. Tasarımcı’yı kullanmak istiyorsanız Gidelim’i seçin.

    NOT : Daha fazla bilgi için Microsoft gizlilik bildirimibakın.

    PowerPoint Tasarımcısı çalıştırıldığında görüntülenen ilk iletiyi gösterir

    “Gidelim”i seçtikten sonra PowerPoint, fotoğraf içeriği yüklediğinizde size otomatik olarak tasarım fikirleri gösterir. Örneğin, başlık slaydınıza fotoğraflarınızdan birini eklemeyi deneyin. Tasarımcı, çeşitli önerilerin bulunduğu bir görev bölmesini sizin için açar. Küçük resmi seçtiğinizde slaydınıza yalnızca söz konusu tasarım fikri uygulanır.

    PowerPoint için Tasarım Fikirleri’nin bir örneğini gösterir

    Her zaman Tasarımcısı Tasarım giderek getirebilirsiniz > Tasarım fikirleri.

Herhangi bir PowerPoint Tasarımcısı öneriler görmüyorum?

Size Tasarım Fikirleri sunulmuyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir. Sorunu gidermek için aşağıdakileri deneyebilirsiniz:

  1. İnternet'e bağlı olduğunuzdan emin olun. PowerPoint Tasarımcısı’nın, slaytlarınıza eklediğiniz içeriklerden yola çıkarak Tasarım Fikirleri üretmesi için çevrimiçi olması gerekir.

  2. Her slayt için tek bir resim (.JPG, .PNG, .GIF veya .BMP) kullanın ve resmin boyut olarak 200 x 200 pikselden büyük olduğundan emin olun.

  3. PowerPoint ile birlikte gelen bir tema kullanın (özel bir tema veya başka yerden indirdiğiniz bir tema kullanmayın).

  4. Slaydınızın Başlık içerdiğinden veya Başlık + İçerik slayt düzeninin slaydınıza uygulandığından emin olun.

  5. Fotoğrafınızla aynı slaytta başka bir nesne veya şekil kullanmayın.

Yepyeni bir hizmet olduğundan, Tasarımcı’nın yeni püf noktaları öğrenmeye devam ettiğini de göz önünde bulundurun. Tasarımcı sizin için yüksek kaliteli seçenekler üretemiyorsa, hiç seçenek göstermez. Daha fazla içeriği desteklemek üzere çalışıyor ve Tasarımcı’nın zamanla, insan tasarımcılardan alınan çeşitli makine öğrenme algoritmaları ve tekniklerini kullanarak daha fazla durumda harika tasarım fikirleri oluşturmasını planlıyoruz. Ayrıca, Tasarımcı’yı faydalı bulmazsanız Dosya > Seçenekler >Genel’e gidip PowerPoint Tasarımcısı’nı etkinleştir kutusunun işaretini kaldırarak özelliği kapatabileceğinizi de unutmayın.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?