Verilerinizi hemen çözümleme

Verilerinizi hemen çözümleme

Şunlara Uygulanır: Excel 2016 , Excel 2013
 

Eskiden verilerinizi çözümlemek belli bir çalışma gerektirirdi, ancak şimdi sadece birkaç adımda her şey tamamlanır. Çizgi ve sütun grafikler dahil, anında farklı türde grafikler oluşturabilir veya minyatür grafikler ekleyebilirsiniz (mini grafikler). Ayrıca bir tablo stili uygulayabilir, Özet Tablolar oluşturabilir, toplamları hızlı şekilde ekleyebilir ve koşullu biçimlendirme uygulayabilirsiniz.

  1. Çözümlemek istediğiniz verileri içeren hücreleri seçin.

  2. Seçili verilerinizin sağ alt kısmında bulunan Hızlı Çözümleme Parametre ifadesi düğmesini tıklatın (veya CTRL + Q tuşlarına basın).

    Hızlı Çözümleme Merceği düğmesi görünürken seçili veriler

  3. Hızlı Çözümleme galerisinde, istediğiniz bir sekmeyi seçin. Örneğin, verilerinizi bir grafikte görmek için Grafikler'i seçin.

    Grafikler sekmesi

  4. Bir seçenek belirtin ya da yalnızca bir önizlemesini görmek için her birine işaret edin.

    Seçim yapabileceğiniz seçenekleri her zaman aynı değildir olduğunu fark edebilirsiniz. Seçeneklerini değiştirmek için çalışma kitabınızda, seçtiğiniz veri türüne bağlıdır.

Hangi analiz özelliği kullanmalıyım?

Hangi analiz seçeneğini kullanacağınızdan emin değilseniz, burada hızlı bir genel bakış sunulmuştur.

Biçimlendirme, veri çubukları ve renkler gibi şeyler ekleyerek verilerinizin çeşitli bölümlerini vurgulamanıza olanak verir. Bu diğer şeylerin yanında, yüksek ve düşük değerleri de hızlı bir şekilde görmenizi sağlar.

Biçimlendirme sekmesi

Grafikler Excel seçtiğiniz veri türüne göre farklı grafikler önerir. İstediğiniz grafiği görmüyorsanız Diğer Grafikler'i tıklatın.

Grafikler sekmesi

Toplamlar sütun ve satırlardaki sayıları hesaplamanıza olanak verir. Örneğin, Değişen Toplam siz verilerinize öğe ekledikçe artan bir toplam ekler. Ek seçenekleri görmek için sağ ve soldaki siyah renkli küçük okları tıklatın.

Toplamlar sekmesi

Tablolar verilerinize filtre uygulamayı ve sıralamayı kolaylaştırır. İstediğiniz tablo stilini görmüyorsanız, Diğer'i tıklatın.

Tablolar sekmesi

Mini grafikler verilerinizle birlikte gösterebileceğiniz küçük grafikler gibidir. Eğilimleri görmenin hızlı bir yolunu sağlar.

mini grafikler sekmesi

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?