E-Ticarete Başlamak için 8 neden



İnternetin yol açtığı değişimle birlikte ticaret de geleneksel yöntemlerin yerine e-ticaret platformlarına taşındı. Dünyadaki dijital değişimlere ayak uyduranlar e-ticaret yatırımlarına hız vererek yeni çağın teknolojilerinden yararlanmaya başladı. Peki e-ticarete neden başlamalısınız?

1. Daha fazla kişiye ulaşma imkanı

Fiziksel mağazada ulaşabileceğiniz kişi sayısı sınırlıyken e-ticaret sitesinde ulaşabileceğiniz kişi sayısı ise sınırsızdır. E-ticaret işine girdikten sonra sınırların tamamen ortadan kalktığını görebilirsiniz. Bir saatte sitenize dünyanın her yerinden insanın ulaşması size çok farklı bir deneyim ve satış olanağı sunabilir.

2. Daha az maliyet

Fiziksel bir mağaza açmak size yüklü bir miktara mal olabilir. Oysa e-ticaret sitenizin size maliyeti fiziksel mağaza kirası yerine ürün stoğunuza bağlı olarak sadece depo vb. gibi daha ucuz maliyetler olacaktır.

3. Sınırsız ürün sergileme olanağı

Mağazalarda sınırlı sayıda ürün sergileme olanağına sahipken e-ticaret ile sınırsız ürün sergileme ve satış artırma şansına sahipsiniz. Bu yönüyle e-ticaret fırsatlarla dolu.

4. 7/24 satış olanağı

E-ticaret sitesinin avantajlarından biri de zamandan bağımsız olarak ürün satma şansına sahip olması. Mağazaların belirli çalışma saatleri varken e-ticaret sitelerinde bu tamamen ortadan kalkar ve dünyadan herkese açık 7/24 satış olanağı sunan bir online mağazaya sahip olursunuz. Bu da daha kolay ve daha fazla satış ihtimali olarak işletmelere yansır.



5. Farklı pazarlama stratejileri

İnternet dünyasının gelişmesi ve internet kullanıcılarının dünya genelinde her geçen gün artış göstermesi ile birlikte e-ticaret sitenizi farklı pazarlama yöntemleriyle daha fazla kullanıcıya sunma şansına sahipsiniz. Dijital reklam, sosyal medya pazarlaması gibi yöntemler hem daha uygun fiyatlı hem de çok daha etkili pazarlama ve reklam olanağı sunuyor.

6. Aynı sektörde yer alan firmalarla rekabet etme şansı

E-ticaret sitesine sahip olmak sizinle aynı sektörde yer alan firmalarla rekabet etme şansınızı artırır. Gelişmelere ayak uydurmak ve yeni pazarlara yönelmek rakiplerinizin önüne geçmenizi ve onlarla rekabet etme şansınızı yukarı taşır.

7. Müşterilerle iletişim kurma imkanı

E-ticaret sitenizi kurarak halihazırda müşterilerinizi daha kolay ve hızlı bir şekilde ürünleriniz hakkında bilgilendirebilir ve müşterilerinizin yeni koleksiyon ürünlerinden haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.

8. Yeni müşterilere ulaşma imkanı

E-ticaret, markanızla daha önce ulaşamadığınız farklı müşteri gruplarına ulaşmanızı ve onlara markanızı tanıtmanızı sağlar. Böylece yeni müşteriler edinebilir ve marka tanınırlığınızı artırabilirsiniz.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?